“לאחרונה נחשפתי לכך שבעלי בוגד בי. תפסתי אותו כבר בעבר גולש בכל מיני אתרים. אך לאחרונה זה החריף. הוא נעלם בשעות הלילה המאוחרות וחוזר הביתה רק לפנות בוקר. בכל פעם שאני שואלת אותו איפה הוא היה אני מרגישה שהוא מגמגם לי וממציא כל מיני סיפורים. אני מרגישה נבגדת ושכל עולמי חרב עלי. אני לא סובלת את זה שהוא נוגע בי או רוצה שאגע בו. לא מסוגלת להמשיך לחייך ולחיות כאילו הכול בסדר. כי זה ממש לא“.
מחקרים מראים כי יותר מ-50% מכלל ציבור הגברים בוגדים בנשותיהם מתישהו במהלך החיים וחושבים על אישה אחרת טרם הגיעם לגיל 40. מחקרים עדכניים מראים כי 85% מקרב הזוגות הנשואים בציבור החילוני בגדו, בוגדים או שלא פוסלים את האפשרות שבעתיד יבגדו בבת זוגתם. כ-20% מתוכם מודים כי סיפרו על הבגידה לחבר או חברה, ורק פחות מ-8% התוודו על כך לפני בת זוגם וסיפרו לה על כך. בחברה הדתית האחוזים נמוכים יותר באופן משמעותי אולם גם הם עולים מדי שנה.
בשלב הראשון משנודע דבר הבגידה, ישנה תחושה של בלבול נוראי ותחושת חרדה עד כדי התקפי חרדה אצל בת הזוג הנבגדת. ישנן מחשבות על הבעל, בכי בלתי נשלט וקושי להירדם ולתפקד בצורה טובה בבית ומחוצה לו. האמונה בחיים ובטוב האנושי מתערערים. מתעוררת תחושה של אובדן תמימות והתרסקות של הנחות בסיסיות לגבי החיים.
בשלב שאחר כך, ישנה הכרה שלא ניתן להמשיך לחיות את החיים באותה צורה מבלי לעשות איזושהי פעולה עם המצב. ישנם לא מעט גברים שבוגדים שאין בכוונתם לפרק את הזוגיות הקיימת ולעזוב את הבית. הם מוכנים להודות בטעותם ולשקם את ביתם.
אחרים, רוצים להמשיך וליהנות משני העולמות ולהמשיך ולהחזיק בשני הקצוות. בדרך כלל במקום להודות במה שהיה ולשקם את המערכת הזוגית שלהם, הם יעשו הכול על מנת להכחיש את מה שהיה ויאשימו את בת הזוג שלהם בקטנוניות, בביקורתיות, בשיפוטיות ובחשדנות לשמה.
אין ספק שהמצב הזה קשה לשני בני הזוג. זה מאוד מביך להודות במה שקרה ולהכיר באמת. אולם, למרות הכאב העצום הקיים במקרה של בגידה, אצל בת הזוג הנבגדת מאוד קשה לפרק את השותפות הקיימת. לפעמים את תתבקשי להיות האמיצה ולהתעמת איתו ולהציב מולו דרישות ברורות. עליך להכיר בערכך ולהבהיר לו שאינך מוכנה להעלים עין ולשאת את המצב הזה יותר. חשוב שתעשי צעדים אלה בעזרת מטפלת שתוכל להכווין אותך כיצד להתנהל במצב זה בצורה הטובה ביותר.
חשוב שתדעי שברוב המקרים הבגידה אינה מביאה בהכרח לידי גירושין. אם ישנו רצון משותף להתקדם יחד ולהתמודד נכון עם הבגידה וישנה החלטה משותפת שלכם יחד לטפל במשבר ניתן ללמוד כיצד לצמוח מתוכו. זוגות רבים מספרים שלאחר עבודה רבה ומאומצת בתהליך הזוגי של שני הצדדים, נוצרה קירבה גדולה בין בני הזוג, אולי אף עוד יותר משהיה לפני הבגידה. כל זאת משום שזוגיות טובה היא הרבה מעבר ליחסי מין או יחסי אישות משותפים. זוגיות טובה מבוססת גם על שותפות בגידול וחינוך הילדים וכן שותפות בהגשמה עצמית והתפתחות אישית. הסתכלות כזו על מוסד הנישואין יכולה לעזור להתגבר על משברים שונים וקשים שחווים בני הזוג במהלך שנות נישואיהם.